EOM ondersteunt bedrijven en organisaties bij implementatie en gebruik van SAS-software. Met de uitgebreide kennis en ervaring van onze eigen gecertificeerde consultants haalt u het beste uit uw investering in SAS-software

SAS biedt een grote hoeveelheid applicaties voor allerlei doeleinden, van complexe statistische analyse tot Big Data management met Hadoop. Onze consultants hebben ervaring met veel van deze SAS-applicaties en zijn ondermeer gecertificeerd in SAS Base Programming, SAS Enterprise Guide en SAS Visual Analytics, de data visualisatie tooling van SAS.

We hebben hierbij oog voor (data)kwaliteit en een no-nonsense houding. We brengen de informatievoorziening het liefst zo dicht mogelijk bij de business, omdat die daar vaak het best op zijn plaats is. De eindgebruikers van informatie zijn immers meestal geen IT-ers. Het aanleveren van data en resultaten van analyses zien we dan ook slechts als een onderdeel van ons werk; het einddoel is het aanleveren van waardevolle informatie en inzichten die waarde toevoegen voor de business.

SAS Consultancy Services

Opgericht in 1998 zijn we een team van ervaren en gedreven professionals; allen met uitgebreide SAS-basiskennis en een ieder met eigen specialisaties. Data ManagementAnalytics en Visualisatie worden hier en elders specifiek genoemd als de basisonderdelen van business analytics, waar we vanzelfsprekend verstand van hebben. Daarnaast kunnen we u ook helpen met het opzetten of verbeteren van informatie-achitectuur, infrastructuur en organisatie. De invulling van een consultancy-traject bij EOM kan variëren van een paar dagen ‘meekijken’ over de te varen koers, tot het opzetten en uitvoeren van een volledig project. Ook bieden we met plezier ondersteuning op een lopend project of nemen tijdelijke taken in een bestaande omgeving op ons, zoals software upgrades, gewenste verbeteringen of toevoegingen.

Mocht er binnen de SAS-toolbox geen kant en klare oplossing aanwezig zijn voor uw probleem, dan ontwikkelen we graag iets nieuws. We hebben in samenwerking met SAS de basis gelegd voor SAS Asset Performance Analytics.

SAS Health Check: architectuur advies over aktueel gebruik

We helpen u graag met het vormgeven van uw strategie voor informatievoorziening. De afgelopen 20 jaar hebben we aan veel projecten in verschillende rollen, bij verschillende klanten in verschillende branches meegewerkt. De ervaringen die we daarbij hebben opgedaan hebben geleid tot heldere ideeën over informatievoorziening en een eigen aanpak van dit soort uitdagingen.

Architectuur vinden we belangrijk voor overzicht en structuur, maar we houden het graag beknopt; bij een te uitgebreide architectuur gaat het gewenste overzicht verloren en schiet het zijn doel voorbij. We werken graag met rapid prototyping, want het is onze ervaring dat dit een goede manier is om snel meters te maken. We vinden het belangrijk om naast de big-datatrend ook de gestructureerde informatieverziening niet te vergeten – snelle resultaten zijn mooi, maar zonder een goede basis ben je nergens. Tot slot is iedere klant anders, en kan wat bij de een werkt bij een ander totaal niet aansluiten. We gaan dus altijd voor een individuele aanpak, en verdiepen ons eerst in de situatie van de klant voordat we actie ondernemen.

Technisch beheer van SAS omgevingen

Diverse klanten besteden het correctief, preventief en adaptief beheer van hun SAS-omgeving aan ons uit. In plaats van symptoombestrijding zoeken we naar oorzaken van terugkerende problemen in uw SAS-omgeving om die waar mogelijk weg te nemen.

Omdat de SAS-omgeving meestal niet op zichzelf staat maar onderdeel uitmaakt van de totale ICT-infrastructuur hebben we ook uitgebreide kennis over computerarchitectuur, besturingssystemen, opslag, netwerk, beveiliging en back-up. Als onze kennis onvoldoende blijkt schromen we niet om een derde partij in te schakelen.

+31 (0)85 877 8984  info@eom.nl